Hledání dobrého tvaru (Gestalt přístup v koučování) – RNDr. Ladislav Dvořák

Zkoušeli jste někdy dělat opičky na sebe navzájem s člověkem, kterého neznáte? Důvěřovali jste někdy člověku, kterého sotva znáte, natolik, že jste zavřeli oči a nechali ho, aby se vás dotknul? Přemýšleli jste někdy nad tím, jak naše myšlení a postoj ovlivňují věty začínající „měl bych…, musím…, nesmím…“? I takovouto zkušenost a zamyšlení přinesl workshop Hledání dobrého tvaru se zkušeným koučem Ladislavem Dvořákem. Téměř třicítka účastníků nejen z řad AIK si tak 3.4.2019 v Akordu prohloubila znalosti o pojmech pole, figura, kontaktní cyklus, polarity či paradoxní teorie změny. Gestalt přístup v koučování si jedna dobrovolnice z řad účastníků workshopu vyzkoušela na vlastní kůži, díky čemuž jsme mohli i my ostatní jakožto pozorovatelé zažít teorii Gestaltu v praxi.

Workshop jsme si užili, a přestože probíhal ve větším počtu, než jsme v AIK zvyklí, odcházeli jsme s inspirací a s chutí vyzkoušet nové poznatky v praxi co nejdříve.

Děkujeme, Láďo!